Kaskisten musiikkikesä 2022 – Kaskö musiksommar 2022

Korkeatasoinen klassisen musiikin festivaali soi kesällä 2022 teemalla “taitureita ja tarinoita”. Kaskisten musiikkikesä järjestetään Kaskisten kaupungin lämminhenkisessä tunnelmassa keskellä kauneinta heinäkuuta 13.-17.7.2022.

Kaskisten musiikkikesän erityinen, luokseen kutsuva kesäfiilis välittyy molemminpuolisesti kuulijoiden ja taiteilijoiden välillä.

Musiikkikesän ohjelmisto on komeaa kuultavaa. Kamarimusiikki soi jälleen 1780 -luvulla rakennetussa sympaattisessa Bladhin kauppiastalossa, Kaskisten kirkossa ja tunnelmallisella Kalarannan vanhalla savustamolla. Taiteilijat vierailevat lisäksi Mariakodin palvelutalolla sekä maistiaiskonsertin merkeissä Kristiinankaupungissa Ravintola Jungmannissa. 

Avajaiskonsertissa kuullaan mm. Dvorakin pianokvintetto sekä säveltäjä Tuomas Turriagon latinohenkinen tilausteos sellolle ja pianolle. Kirkkokonsertissa kaikuvat Händelin laulut ja Tsaikovskyn klassikkoteos “Muistoja Firenzestä”. Lauantaina Bladhin talolla kuullaan taiturimaisia virtuoosikappaleita ja ilta jatkuu leppoisan keveissä tunnelmissa Kalarannan vanhalla savustamolla. Lastenkonsertin ohjelmassa on ohjattu laulatushetki sekä musiikkisatu Ferdinand Härkä viulistille ja kertojalle. Tapahtuman päätöskonsertissa soi mm. Brahmsin pianotrio c-molli sekä Sibeliuksen Melodrama lausujan kera.

Festivaalin taiteilijoina esiintyvät viulistit Otto Antikainen, Petteri Iivonen ja Leena Jaakkola, alttoviulistit Eriikka Nylund ja Rémi Moingeon, klarinetisti Veera Myllyniemi, sellistit Samuli Peltonen ja Tomas Nuñes, sopraano Johanna Lehesvuori, cembalisti Raili Peltonen ja pianistit Johannes Piirto ja Anna-Mari Peltonen.

Kertojana sekä lastenkonsertin Ferdinand Härkä -sadussa että päätöskonsertissa on koko Suomen tuntema, rakastettu näyttelijä Vesa Vierikko. 

Taiteelliset johtajat Anna-Mari ja Samuli Peltonen ovat Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella syntyneet muusikkosisarukset. Samuli Peltonen on Suomen kansallisoopperan soolosellisti ja kysytty kamarimuusikko, lisäksi hän vierailee säännöllisesti mm. Opera Australian tuotannoissa. Pianisti Anna-Mari Peltonen on luovan alan moniottelija ja työskentelee pianopedagogina Porvoonseudun musiikkiopistossa. Festivaalin taiteellisina johtajina he ovat toimineet kesästä 2018 saakka.