Johanna Lehesvuori, sopraano, valmistui musiikin maisteriksi Tukholman Kuninkaallisesta Musiikkikorkeakoulusta keväällä 2015, jossa jatkoi opintojaan stipendiaattina 2015-16.


Maisteriopintoja edelsi laulunopettaja-opinnot (2010) Keski-Pohjanmaan
ammattikorkeakoulussa. Vuodesta 2017 häntä on opettanut Monika Hauswalter. Italialaista
oopperaohjelmistoa hän on työstänyt Firenzessä, Luccassa ja Milanossa.
Lehesvuori on esiintynyt ahkeraan sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on esiintynyt useissa eri kokoonpanoissa, useiden eri kuorojen ja orkesterien solistina sekä tehnyt laajoja lied-kokonaisuuksia.
Hän on työskennellyt useissa oopperaproduktioissa Suomessa, Ruotsissa ja Italiassa vuodesta 2006. Hän on ollut mukana myös kolmen eri ammattiteatterin musikaaleissa laulaja-näyttelijänä.


Lehesvuori debytoi solistina Suomen kansallisoopperalla keväällä 2017 Melartinin Aino-oopperassa ja sen jälkeen hän on tehnyt rooleja talossa säännöllisesti. Seuraavaksi hän laulaa Leharin Iloisessa
leskessä Valenciennen roolin. Kesällä 2018 Lehesvuori debytoi Italiassa Puccinin Suor Angelican nimiroolissa Puccinin kotikaupungissa Luccassa. Keväällä 2021 Lehesvuori laulaa Najadin roolin
Luxemburgissa (R. Strauss: Ariadne auf Naxos).
Lehesvuori voitti 3. palkinnon Kangasniemen laulukilpailuissa kesällä 2017. Hänen debyyttialbumi
”Joulun valo” ilmestyi marraskuussa 2014. Hän on levyttänyt myös Turun Filharmonisen orkesterin solistina Leif Segerstamin johdolla syksyllä 2018.